Updates

08-09-2020

Afgelopen mei konden bewoners van de Hoornes een enquête invullen over aardgasvrij in de Hoornes. Zo’n 400 bewoners hebben de enquête volledig ingevuld. Wij willen hen nogmaals heel erg bedanken hiervoor! Want als we weten wat u nodig hebt om zonder aardgas te wonen, kunnen we u beter helpen.

Hieronder ziet u de belangrijkste resultaten uit de enquête afgebeeld. Alle resultaten en details kunt u lezen in dit rapport (pdf, 1,82 MB).

35% van bewoners staat positief tegenover het aardgasvrij maken van hun woning. (30% is neutraal, 35% is negatief)

Ruim een kwart (27%) van de ondervraagden wil bij de groep horen die als eerste van het aardgas afgaan.

71% van de bewoners vindt het belangrijk dat er iets gedaan wordt om klimaatverandering tegen te gaan. 67% ziet dit ook als eigen verantwoordelijkheid. 

Belangrijskte drempel voor aardgasvrij wonen is de verwachting dat de kosten te hoog worden (57%). Belangrijskte positieve reden is dat een aardgasvrije woning duurzamer en milieuvriendelijker is (55%).

De meeste bewoners in de Hoornes gaan bewust om met energie om zowel geld te besparen (89%), als voor het milieu (81%).

Nog niet iedereen weet welke stappen er gezet moeten worden om de woning aardgasvrij te maken (54%). Geen zorgen, wij gaan je stap voor stap meenemen. Op de website vind je informatie over de stappen om jouw huis voor te bereiden op aardgasvrij.