Ik ben huurder in Kalkoven

Aardgasvrij voor huurders van Dunavie

Voor huurders van Dunavie geldt dat de overstap naar aardgasvrij door Dunavie wordt gestart. Het plan, dat landelijk is besloten, is dat uiterlijk in 2050 alle woningen CO2-neutraal en gasvrij zijn. Dit betekent dat woningcorporaties woningen isoleren en dat in de toekomst steeds meer huurders van woningcorporaties geen cv-ketel meer gebruiken voor het verwarmen van de woning en het warme water. Ook koken zij dan niet meer op aardgas. Alternatieven voor het verwarmen van woningen zijn bijvoorbeeld een warmtepomp of aansluiting op een warmtenet. Let wel op. Dit is een project van vele jaren. Het kan dus even duren tot uw woning in aanmerking komt, en dit daadwerkelijk voor u gaat spelen.

Voorstel voor huurders van Dunavie

De juiste weg bewandelen is voor Dunavie en de gemeente Katwijk belangrijk. Daarom informeert Dunavie eerst de bewonerscommissies over de plannen in Kalkoven. Daarna neemt Dunavie contact op met elke huurder over een voorstel. Over het voorstel van Dunavie brengt u een stem uit. Dit voorstel ontvangt u waarschijnlijk vanaf september. Bij flats met meer dan 10 woningen dient 70% van de huurders positief te stemmen. Pas dan kan het complex worden aangesloten. Huurders van een eengezinswoning beslissen zelf of ze willen aansluiten.

Belangrijk voor u om te weten is dat Dunavie geen beslissing neemt, zonder dat huurders hun stem hebben kunnen laten horen. We vragen om uw geduld de verdere informatie af te wachten. Dan is ook ruimte om met Dunavie in gesprek te gaan over het voorstel.